Nieuws
Parkeergarage voor 450 auto’s

Op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam komt een ‘hub’ – lees: garage – voor 450 auto’s. De plekken zijn bedoeld voor toekomstige bewoners van het gebied, bezoekers en ‘gebruikers’. Mensen die de Mall willen bezoeken kunnen er hun wagen niet kwijt.

Dat hebben deelnemers aan een recente informatiebijeenkomst over de plannen om op Overgoo 700 woningen te gaan bouwen, schriftelijk te horen gekregen. Bij de 450 plaatsen zou het gaan om 40 procent van de totale behoefte aan parkeerplekken in het nieuwe Overgoo.

In totaal gaat het dus om 1125 parkeerplaatsen binnen dat gebied. Met de bouw van 700 woningen, bedrijfsvestigingen, kantoorruimten en voorzieningen waaronder een hotel, is het aantal plaatsen ver onder de parkeernormen zoals de gemeente die nu hanteert.

Uit de stukken blijkt dat het nog niet zeker is dat alle gebouwen op Overgoo gesloopt worden. Dat werd wel gezegd op de informatiebijeenkomst. Nu staat er te lezen dat dit ‘aan de eigenaar’ is om te beslissen.

Vast staat wel dat bedrijfsverzamelgebouw Vlietweg 14/15 plat gaat. Dat is technisch ‘op’. De sloop vindt pas plaats als er vervangende ruimte is voor de ondernemers die er nu zitten. Dat kan zijn in andere panden op Overgoo die nog niet gesloopt zijn. Het is wel de bedoeling dat in de nieuwbouw opnieuw bedrijfsruimten komen. Die zullen echter duurder zijn dan nu in Vlietweg 14/15 het geval is.

Het gebouw dat op de hoek van de Noordelijke verbindingsweg en de Vlietweg komt (Vlietweg 16/17) wordt 35 meter hoog. Richting de bestaande huizen aan de Vlietweg zal de hoogte van de nieuwbouw geleidelijk dalen tot negen meter. Het geplande hotel op Overgoo (hoek A4/N14) wordt ook 35 meter hoog.

Voordat met de bouwactiviteiten wordt gestart wordt bekeken voor welke woningen in de buurt zij een risico betekenen. Die panden worden dan opgenomen in een zogenoemde ‘nulmeting’ zodat eventuele schade later vastgesteld kan worden.

De vijver achter het Goopad blijft in de plannen bestaan. Voor de waterwegen in het gebied bestaat die garantie niet.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter