Activiteiten
Forum Sport kan hoofdveld toch gebruiken

Forum Sport mag het kunstgras hoofdveld toch gebruiken. De KNVB heeft de afkeuring ingetrokken. Dat hebben voorzitter Mark van den Honert en André Saurwalt (bestuurslid Technische Zaken) bekend gemaakt in een mededeling aan de leden. Door de afkeuring van de KNVB dreigde het eerste van Forum Sport gedurende vier maanden uit te moeten wijken naar een andere vereniging. Dit vanwege KNVB-eisen voor het niveau waarop dit team – eerste klasse – speelt.

Het bericht van Van den Honert en Saurwalt:

‘Afgelopen week berichtte het bestuur u over de afkeuring van het hoofdveld en de oplossing waaraan gewerkt werd.

Nog geen week later kan het bestuur u met een opgelucht gevoel mededelen dat de herstelwerkzaamheden zijn voltooid, een succesvolle herkeuring heeft plaatsgevonden, de gemeente heeft gegarandeerd dat het veld in de winterstop vervangen wordt en de KNVB dispensatie heeft verleend.

Dat is erg goed nieuws en het resultaat van een buitengewone effectieve en voortvarende samenwerking tussen de wethouder, de gemeente, bureau BAS, de KNVB en Forum Sport. Het bestuur van Forum Sport is iedereen die heeft meegewerkt aan deze oplossing zeer erkentelijk. Een schoolvoorbeeld van hoe een intensieve samenwerking tot mooie resultaten leidt. En dat allemaal binnen een heel kort tijdsbestek.

Lang verhaal kort, het hoofdveld kan weer gebruikt worden. Voor oefenwedstrijden en straks als het seizoen weer begint. We kijken uit naar een succesvolle start’.

Sportpark ’t Loo, thuishaven van Forum Sport, is van de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen heeft de gemeenteraad al krediet gevraagd om het kunstgrasveld te kunnen vervangen. Volgens de planning was dat pas over twee jaar nodig. Door het vele gebruik van het veld, en gebruik met onjuist schoeisel, is het veld echter zodanig versleten dat nu al ingegrepen moet worden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter