Nieuws
Nieuwe OV-chipkaartlezers in tram en bus

Alle trams en bussen van HTM zijn voorzien van nieuwe OV-chipkaartlezers. Maar liefst 3.872 in totaal. Daarvoor is veel bekabeling toegevoegd in de voertuigen. Het gaat om ruim 33 kilometer netwerkkabel, 23 kilometer voedingskabel en 1,3 kilometer antennekabel. Ook zijn er in totaal 354 routers en 778 verdeelkastjes in de voertuigen geplaatst.

Het in- en uitchecken met deze nieuwe kaartlezers is te vergelijken met het contactloos betalen in de winkel. In- en uitchecken kan het beste door het vervoerbewijs aan de onderzijde even stil voor het apparaat te houden. Wacht tot de kaartlezer piept en toont dat de in- of uitcheck is geslaagd. Herkent de kaartlezer uw vervoerbewijs niet? Probeert u het dan nog een keer door uw kaart opnieuw aan te bieden en stil te houden voor het apparaat.

Reizigers in het OV krijgen in de toekomst de mogelijkheid om ook te betalen met bijvoorbeeld bankpas of mobiele telefoon. Ook bij HTM. Maar voor het zover is wordt er veel getest. Er draaien daarvoor diverse projecten bij andere OV bedrijven in Nederland. Kijk voor alle informatie over het nieuwe OV betalen op www.OVpay.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter