Nieuws
Extra geld voor de restauratie rijksmonumenten

Provinciale Staten hebben bij amendement €2,8 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de restauratie van een aantal rijksmonumenten in Zuid-Holland. Hiermee kunnen de subsidieaanvragen, die eerder geheel of deels geweigerd moesten worden voor zover het ging over overschrijding van het subsidiebudget, alsnog in aanmerking komen voor subsidie. De provincie ontving dit jaar 27 aanvragen voor een financiële bijdrage ten behoeve van de restauratie van een rijksmonument. Binnen het oorspronkelijk beschikbare budget van €1,35 miljoen konden slechts 6 aanvragen (waarvan 1 deels) worden gehonoreerd.

Met het besluit van Provinciale Staten is het beschikbare budget voor de restauratie van rijksmonumenten in Zuid-Holland in 2021 ruim verdrievoudigd, waardoor de (gedeeltelijk) geweigerde subsidieaanvragen alsnog in aanmerking kunnen komen voor subsidie.

Gedeputeerde Willy de Zoete: ,,Niet alleen is elk monument het bezoeken waard, onze monumenten maken deel uit van het collectieve geheugen van onze geschiedenis. Ze verbeelden de inzet van (Zuid-)Hollanders door de eeuwen heen voor de opbouw van dit deel van Nederland. De waardering van Provinciale Staten voor onze monumenten en het restauratiebeleid in de vorm van dit amendement vandaag, onderschrijft dit.” (foto Prov. ZH – Arjen Veldt)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter