Nieuws
Herontwikkeling terrein Diaconessen-ziekenhuis Voorburg

De Reinier de Graaf Groep wil de grond waarop het Diaconessen-ziekenhuis in Voorburg-West staat, in 2022 verkopen. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis gesloopt wordt en plaats maakt voor woningbouw, werkplekken en zorgvoorzieningen. De nieuwbouw zou in 2024 kunnen starten.

Over de toekomstplannen willen de Reinier de Graaf Groep en de gemeente dit najaar tijdens een drietal bijeenkomsten met omwonenden praten. Het is de bedoeling dat omwonenden dan hun wensen, ideeën en zorgen uiten.

De op- en aanmerkingen worden dan meegenomen in een zogenoemde ‘kavelambitie’; een stuk dat de kansen en voorwaarden voor een herontwikkeling van de terrein aangeeft. Na een akkoord van de gemeenteraad zou de grond dan verkocht kunnen worden. De kavelambitie wordt dan door de gemeente met de nieuwe eigenaar verder uitgewerkt.

Nog dit najaar zou de nieuwe polikliniek die de Reinier de Graaf Groep naast het ziekenhuis aan de Fonteynenburghlaan, klaar moeten zijn. Daar gaat dan de zorg die nu nog in het ziekenhuis gegeven wordt, heen. Het ziekenhuis blijft dan leeg achter.

De eerste bijeenkomst met omwonenden is gepland voor 2 september.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter