Nieuws
Ontsteltenis over bouwrijp maken groen gebied

Het was dit weekend hét gesprek van de dag op volkstuinpark De Groene Zoom: het omploegen van een stukje natuur. Op het door groen overwoekerde veld achter het sportcentrum Westvliet kan mogelijk een nieuwe plek worden gevonden voor de Voorburgse Rugby Club. Eerst moet onderzoek aantonen of de grond niet te vervuild is.

Omdat het stukje lang door de jaren heen flink overwoekerd is geraakt, moest er voor dat bodemonderzoek eerst groen worden geruimd. Menigeen – de tuinders voorop – hadden verwacht dat dit op een paar kleine plekken zou gebeuren. Maar neen. De aannemer heeft het hele terrein meteen flink schoon gemaakt.

Namens de tuinders maakt mevrouw Berthie de Zwart zich erg boos: ,,De bomenrij aan de weg zou blijven staan en zou rekening worden gehouden met dieren, die in het gebied kunnen leven. Nu zien we dat een aannemer bezig is geweest met het bouwrijp maken in plaats van hier en daar een plek vrij maken om bodemonderzoek te doen.”

,,Met de dieren is geen rekening gehouden. De bomenrij aan de Groene Zoom is niet blijven staan. Het is een slagveld. Het bodemonderzoek had prima uitgevoerd kunnen worden op een aantal plekken die dan plaatselijk van de wilde natuur was vrijgemaakt. Als de verhuizing dan niet doorgaat was al die wilde natuur een perfecte locatie voor een vogelkijkhut. Daarvoor was al een Stadsvogeldeskundige komen kijken die de locatie zeer geschikt vond.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter