Nieuws
Bouwen ondanks beschermde status

Het feit dat Unesco de noordelijke grens van het Romeinse rijk – de limes – , inclusief het Kanaal van Corbulo, tot beschermd werelderfgoed heeft bestempeld, vormt geen belemmering voor de bebouwing van de Duivenvoordecorridor en de bouw van Lytsche Hof in het Damcentrum Leidschendam.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd bericht. Het Kanaal van Corbulo ligt ondergronds op beide plekken. De bouwplannen voor deze locaties zijn in overleg met de Rijksdienst voor cultureel erfgoed zodanig opgesteld dat er van werd uitgegaan dat het Kanaal werelderfgoed zou worden. Unesco wist bij het besluit ook van de bouwplannen in Leidschendam-Voorburg. Er komt bovendien geen woningbouw op het ondergrondse Kanaal.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter