Nieuws
Ingreep Westvliet nodig voor bodemonderzoek

Het grootschalig ruimen van het terrein achter sportcentrum Westvliet is nodig om goed bodemonderzoek te kunnen doen. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten. Het terrein, tussen Westvliet en gebouw Marcanto, Groene Zoom 11, is gedacht als toekomstige locatie voor rugbyclub VRC. Die moet weg aan De Star in Leidschendam vanwege woningbouw.

‘Voor het uitvoeren van een milieu-hygiënisch bodemonderzoek worden de normen NEN 5725 en NEN 5740 gehanteerd. Norm NEN 5740 is een richtlijn en geeft aan hoeveel boringen en hoeveel peilbuizen er gezet moeten worden voor degelijk bodemonderzoek. Volgens deze richtlijn moest het terrein volledig omgeploegd worden om goed bodemonderzoek te doen. De geregistreerde en geplante gemeentebomen zijn blijven staan. De rest van de bomen zijn in de loop van de jaren ontstaan en worden bestempeld als zaailingen. Voordat de werkzaamheden zijn begonnen is er een QuickScan flora en fauna uitgevoerd’, zo laat de gemeente weten. ‘Zodra het terrein volledig gereed is gemaakt, wordt het bodemonderzoek direct uitgevoerd. Een bodemonderzoek is nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning bij een bouwactiviteit’.

Het terrein was ooit gedacht als ijsbaan, later als oefenterrein voor de brandweer. Door de jaren heen is er grond gestort afkomstig van allerlei bouwprojecten. Daarop zijn spontaan planten, struiken en bomen gaan groeien. Vorige week is een aannemer begonnen de bomen en struiken te rooien en grond af te voeren. Dat leidde tot grote onrust bij met name de tuindersvereniging De Groene Zoom.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter