Nieuws
PvdA signaleert asociaal beleid coalitie

De PvdA, tot 25 mei deel van het stadsbestuur met VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie-SGP, signaleert een asociaal beleid van die zelfde coalitiepartners. Volgens fractieleider Jochem Streefkerk springen daarbij twee punten in het oog: invoering van een zogenoemde ‘rechtmatigheidscheck’ bij mensen die een gemeentelijke uitkering ontvangen en het beperken van het budget voor jeugdzorg.

Volgens Streefkerk zijn er twee dingen asociaal aan de rechtmatigheidscheck. Ten eerste het beeld alsof iedereen die een uitkering ontvangt gecontroleerd moer worden. ‘Mensen worden bij voorbaat in het verdachtenbankje geplaatst’, meent de PvdA. Ten tweede wordt alleen gekeken naar de mensen die al een uitkering ontvangen en niet naar alle inwoners die op zich recht hebben op een uitkering. Zou dat laatste wel gebeuren dan zou een beter beeld van de lokale samenleving ontstaan, waarop dan weer beter beleid gevoerd zou kunnen worden.

Het beperken van het budget voor jeugdzorg is vooral een VVD-wens, zo constateert Streefkerk. De liberalen, de grootste coalitiepartner, hameren openlijk steeds vaker op dit punt zonder aan te geven hoe dat moet zonder de betrokken jongeren de dupe te laten worden. Kennelijk wordt daar binnen de coalitie onvoldoende tegengas op gegeven, reden voor de PvdA om dit punt aan te kaarten. ‘In het verleden zouden we dat binnen de coalitie hebben gedaan, nu moet het in de gemeenteraad’, aldus Streefkerk.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter