Nieuws
Vaccinatie zonder afspraak nu mogelijk in Haaglanden

De GGD meldt: ‘Wilt u zich laten vaccineren, maar heeft u nog geen afspraak gemaakt? Dan kunt u vanaf heden zonder afspraak terecht voor een coronaprik bij GGD Haaglanden”. De GGD wil graag dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen, of minder ernstig ziek worden.

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan nu zonder afspraak voor de eerste prik terecht in de regio Haaglanden. Heeft u al een afspraak ingepland? Dan kunt u alleen op de afgesproken tijd en plaats terecht. Heeft u al een eerste prik gehad? Dan kunt u niet zonder afspraak uw tweede prik halen.

Op de locaties voor vrije inloop vaccineert men  met een mRNA vaccin (dit is een Pfizer of Moderna-vaccin).

Neem het volgende mee als u zonder afspraak uw prik komt halen:  Uw identiteitsbewijs, een mondkapje. Trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten. Verder is het handig als u de gezondheidsverklaring van tevoren invult. U vindt de verklaring bij de uitnodiging van het RIVM, of download deze via de website van de rijksoverheid. Heeft u geen gezondheidsverklaring dan kunt u deze op de locatie krijgen en ter plekke invullen. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt dan ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie. Heeft u vragen over het vaccin dan kunt u deze stellen aan de op de locatie aanwezige arts.

Adres en openingstijden van de vaccinatielocaties:

Rijswijk, Volmerlaan 12 (De Broodfabriek); Maandag t/m vrijdag. Openingstijden vrije inloop: 09.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 17.00.

Zoetermeer, Van der Hagenstraat 20 (ijshockeyarena Silverdome). Openingstijden vrije inloop: 09.00 – 16.00 uur (niet in het weekend).

Den Haag, Haags Kwartier 55 (Cars Jeans stadion). Openingstijden vrije inloop: 09.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 19.00 uur (niet in het weekend).

Op andere vaccinatielocaties van de GGD Haaglanden is het niet mogelijk om zonder afspraak gevaccineerd te worden. Vaccinaties op afspraak blijven op de 3 bovenstaande locaties ook doorgang vinden’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter