Nieuws
Weer fietsverbod Kerkstraat Voorburg

Naar aanleiding van berichtgeving door Vlietnieuws heeft de gemeente de Kerkstraat in Voorburg opnieuw tot voetgangersgebied verklaard. Het deel van een bord bij de Kerkbrug waarop stond dat fietsen in de straat is toegestaan, behalve zaterdag tussen 8 en 17 uur, is door Stadsbeheer met zwart tape afgeplakt.

Vlietnieuws berichtte afgelopen zaterdag dat fietsen in de Kerkstraat weer was toegestaan. Dat werd onderstreept door een foto van een bord met die tekst (zie foto onderaan deze tekst). Desgevraagd ontkende een woordvoerster van B&W dat het regime in de straat was veranderd. Na controle ter plekke bleek dat onverlaten het tape van het bord hadden gehaald dat de tekst dat fietsen was toegestaan, afdekte. Het tape is nu opnieuw aangebracht.

‘De gemeente heeft niets veranderd aan het regime ter plekke en geen opdracht gegeven voor het weghalen van hekken. Samenvattend: de buitenterrassen van de horeca in de Kerkstraat staan er dagelijks vanaf dinsdag t/m zondag tijdens horecaopeningstijden, dinsdag is dat vanaf circa 15.00 uur. Daarbuiten is de straat gewoon toegankelijk voor fietsers. Het verkeersbesluit loopt tot 1 november. De ervaring is dat de horeca met regen- en stormachtig weer geen gebruik maakt van buitenterrassen, dan staan deze dus niet opgesteld. De hekken en borden staan aan de kant op de dagen dat de buitenterrassen er niet zijn’, zo geven B&W nu aan.

Overigens staan er aan de andere kant van de Kerkstraat voor fietsers die vanuit de Herenstraat komen, geen gelijkluidend bord. In de Franse Kerkstraat, die voor fietsers de toegang vormt tot de route via Herenstraat en Kerkstraat, staat een bord met de tekst dat fietsen is toegestaan behalve op zaterdagen tussen 8 en 17 uur. Of daar ook tape is weggehaald, is onbekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter