Nieuws
Woede over waarnemend burgemeester

Zoals bekend wordt Jules Bijl per 1 september waarnemend burgemeester in Leidschendam-Voorburg als opvolger van Klaas Tigelaar. De oppositiepartijen in Vlaardingen, de plek waar Bijl sinds september 2020 wethouder van financiën, vastgoed, digitalisering en duurzaamheid was, zijn woedend over zijn vertrek daar.

Fractie Boers, AOV, BVV en ONS.Vlaardingen willen dat het college van B&W voor de rest van de periode tot de gemeenteraadsverkiezing van maart 2020 de portefeuille van Bijl onderling verdeelt om kosten te besparen. Bovendien moet D66, Bijls partij, niet meer gevraagd worden een wethouder te leveren, vinden de fracties. Zij wijzen erop dat eerder twee andere partijgenoten van Bijl B&W voortijdig gedag zwaaiden voor een mooie baan elders. De vier oppositiefracties veroordelen het carrièregedrag van de D66-wethouders. Ze vinden dat die zich ‘keer op keer onbetrouwbaar tonen door onze stad in de steek te laten voor eigen gewin’. Inmiddels is bekend dat B&W inderdaad de taken van Bijl onderling verdelen. D66 blijft echter wel volwaardig onderdeel van de coalitie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter