Nieuws
Drie ondernemers aan de slag met slimme perronrandbeveiliging

Drie ondernemers gaan met een budget van 180.000 euro hun innovaties voor ‘perronrandbeveiliging’ verder ontwikkelen. Dat is de uitkomst van de haalbaarheidsstudie naar acht ideeën. Deze zijn beoordeeld op impact, technologische haalbaarheid en economisch perspectief. Het doel van ‘perronrandbeveiliging’ is dat personen niet bedoeld en onbedoeld in het spoor terecht komen. De competitie naar het beste idee hiervoor is door spoorbeheerder ProRail en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitgezet.

Door de coronacrisis reizen minder mensen met de trein. Toch is de verwachting dat het aantal reizigers in de toekomst flink zal groeien, met drukke en volle perrons tot gevolg. Ook rijden er meer en vaker treinen én rijden treinen sneller. Voor perrons betekent dit een zware belasting. De winnende, nog te ontwikkelen, innovaties zorgen voor een optimale veiligheid van de perronrand. Ook kunnen deze oplossingen helpen om crowd-control op perrons overbodig te maken.

CCC Project & Engineering, ForeyeT en KITT Engineering zijn de drie bedrijven die hun ideeen voor ‘perronrandbeveiliging’ verder mogen ontwikkelen. (foto ProRail)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter