Nieuws
Nieuwe kop keizer Hadrianus

Voorburg is een nieuwe kop van de Romeinse keizer Hadrinus rijker. Het kunstwerk, vervaardigd door de Voorburgse beeldhouwer Guido Sprenkels, is gisteren onthuld op het terrein van Buitenplaats Hadriani.

Ter plekke stond al een aandenken aan keizer Hadrianus, naamgever aan Forum Hadriani, de Romeinse stad op de kruising van de huidige Vliet en Trekvliet. Het bronzen hoofd, een gift van de bouwer van Buitenplaats Hadriani, de BAM, werd in de nacht van 9 op 10 augustus 2019 gestolen.

In september 2020 besloot de Vereniging van Eigenaren Guido Sprenkels de opdracht te geven een nieuw hoofd van Hadrianus te maken. Het nieuwe exemplaar is van kunststof gemaakt en zodanig bewerkt dat het er als brons uit ziet.

Het gestolen exemplaar – ‘marktwaarde’ volgens de politie 25 euro – was niet verzekerd. Het nieuwe (kosten 1000 euro) wel. Bovendien is er een beveiligingscamera bij opgesteld. Daarnaast is het hek van Buitenplaats Hadriani tegenwoordig na 18.30 uur dicht.

De onthulling vond plaats in aanwezigheid van zo’n 50 enthousiaste bewoners en belangstellenden waaronder oud-burgemeester Michiel van Haersma Buma. Voor hen was door de Vereniging van Eigenaren niet alleen voor een heuse Romein gezorgd, er waren tevens muziek, hapjes en een drankje voor alle aanwezigen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter