Mening
Blog: Wanprestatie bij de kinderboerderij

Teleurgesteld staan grootvader en kleinzoon voor het gesloten hek. De kinderboerderij in Park Vreugd en Rust in Voorburg is weer eens dicht. Zoals het afgelopen jaar al zo vaak het geval was. Toen heette de oorzaak corona. Nu meldt een simpel briefje dat men door omstandigheden alleen op dinsdag open is.

De betrokken kinderboerderij wordt net als die in Essesteijn, beheerd door de Stichting Middin. Deze organisatie helpt cliënten die dat nodig hebben aan een passende bezigheid. Een van de vormen hiervoor is het runnen van de kinderboerderijen. Daarvoor krijgt men geld van zowel de gemeente als de overheid. Maar zoals zo vaak bij organisaties die van alle kanten subsidie krijgen, ontbreekt iedere drive om te presteren. Bovendien is Middin bovenal in de weer met het luxe buitengoed Dorrepaal, aan de Vliet tegenover het Diaconessenhuis. Hier heeft men dieren, een kwekerij, een theeschenkerij en luxe ruimtes om aan derden te verhuren. Kennelijk gaat alle aandacht van deze club hier naar uit.

Ondertussen doet de gemeente op het oog niets aan de wanprestatie rond de kinderboerderijen. Men is al lang blij dat deze niet meer door de gemeente worden gerund, maar dat Middin de zorg heeft overgenomen. Stel je voor dat er op het stadhuis iets van wordt gezegd, dan moet men het  misschien weer zelf gaan doen.

Voor de gemeente kennelijk een schrikbeeld. Maar voor de bezoekers zou het een zegen zijn.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter