Nieuws
Motorrijder omgekomen; veel werk hulpdiensten

Gisteravond  rond 23.30 is een motorrijder om het leven gekomen op de A4 bij het Prins Clausplein, toen hij rijdend richting Amsterdam, achterop een auto botste. Bij het ongeval waren nog meerdere auto’s betrokken. De A4 werd gedurende enkele uren afgesloten voor onderzoek en het opruimen van de ravage.

De brandweer moest vanmorgen rond 04.00 uitrukken voor een woningbrand in de Voorburgse Gardulflaan (Voorburg-Midden). Een half uur later werd de brand opgeschaald tot middelbrand. Het betrof een brand in een woning op  de derde etage die met veel rookontwikkeling gepaard ging. Uit voorzorg werden omliggende woningen ontruimd. De woning waar het vuur woedde is onbewoonbaar verklaard. De overige bewoners konden wel terug naar hun woningen nadat de vlammen geblust waren. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Gisteravond rond 19.30 liep bij Station Laan van Nieuw Oost Indië RandstadRail 4 uit de rails bij het wisselen van rijrichting. Daardoor werd tramverkeer van en naar Zoetermeer onmogelijk, ook  door RandstadRail 3. De lijnen 3 en 4 kregen de halte Forepark als begin- en eindpunt. Reizigers moesten met metrolijn E reizen tussen Laan van Nieuw Oost Indië en Forepark. Volgens de HTM zou het minstens 24 uur duren voordat de ontspoorde tram weer op de rails stond en de schade aan het spoor was verholpen.

Gistermiddag rond 15.00 uur knalden drie auto’s op elkaar in de tunnel van de N14 tussen Noordsingel en Heuvelweg, richting Wassenaar. Er vielen meerdere gewonden. Een opgetrommelde traumahelikopter bleek uiteindelijk echter niet nodig. Het weggedeelte werd enkele uren afgesloten. Dat leidde tot veel verkeersoverlast op de omliggende wegen.

De politie heeft een drankrijder in de kraag gevat. Zondagavond 8 augustus 2021 rond 21:30 uur werden agenten van politie Leidschendam – Voorburg door de meldkamer naar de Rijksweg A4 gestuurd. Diverse melders belden 112 omdat zij een bestuurder van een personenauto meerdere keren de vangrails hadden zien raken. De bestuurder van de personenauto reed echter met forse schade en hoge snelheid verder.

De politie trof de personenauto met forse schade aan op de Rijksweg A4 ter hoogte van de afslag Leidschendam. De bestuurder was bezig om een band te verwisselen. De bestuurder bleek ernstig onder invloed van alcohol en vermoedelijk verschillende soorten drugs te zijn en werd aangehouden. Naast deze feiten bleek het rijbewijs van de bestuurder ongeldig verklaard.

De verdachte mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs;  Het verlaten van een plaats ongeval; Rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het veroorzaken van gevaar of hinder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter