Activiteiten
Beiaardier Christiaan Winter bespeelt zaterdag carillon

Beiaardier Christiaan Winter opent zaterdag, 14 augustus, de reeks Carillon Concerten in de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg. Van  14.00 tot 15.00 uur zijn de klanken van het Carillon over het Huygens Kwartier te horen.

Christiaan Winter (1967 – ‘s-Gravenhage) studeerde aan de ver- schillende beroepsopleidingen voor muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kerkmuziek, orgel, koordirectie en beiaard. Hij was programmamaker bij de NCRV-radio en kerkmusicus van de Oude Kerk in Amsterdam. Momenteel is hij stadsbeiaardier van Alkmaar en dorpsklokkenist van De Rijp, docent aan de HKU/ Nederlandse Beiaardschool, voorzitter van Beiaardcentrum Nederland, dirigent van Amsterdams Vocaal Ensemble Duodektet en Haarlems Vocaal Ensemble Tout Venant, freelance zanger, organist en componist en werkt hij aan Vrije Universiteit aan een dissertatie over het werk van zijn voorganger in de Oude Kerk, de kerkmusicus en componist Willem Vogel.

Hij gaf beiaardconcerten in vele Europese landen, de Verenigde Staten en Curaçao. In 2002 speelde hij negen weken lang zes maal per dag concerten in Huis ten Bosch, een Nederlands familiepark op het eiland Kyushu in Japan.

Sinds september 2016 is hij beiaardier van Centralia in Illinois. Verder is hij organist van de Episcopaalse kerk in Mount Vernon en organist van het Fox Theater in St. Louis.

Het volgend concert is op 21 augustus door beiaardier Dina Verheyden & Richard de Waardt (4-handig). 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter