Activiteiten
Wandelen en fietsen in het kielzog van Spinoza

Onder leiding van Voorburger Jos de Wit kan men deze maand deelnemen aan historisch-filosofische wandelingen door Voorburg. En aan een fietstocht van Voorburg naar Den Haag, waarbij men het spoor volgt van de filosoof Spinoza. Aan de hand van historische plaatsen, personen en gebeurtenissen staan de deelnemers stil bij de filosofische stromingen die sinds de 17e eeuw Voorburg hebben aangedaan. De wandeling is een reis door het centrum van Voorburg en ook een reis door de filosofische stromingen die de moderne tijd bepaalden.

Het vertrekpunt van de wandeling is bij de ingang van museum Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a en eindigt bij museum Swaensteyn, Herenstraat 101. De eerste is zaterdag 21 augustus  van 14.00 tot 16.00 uur, de tweede op zaterdag 28 augustus ook van  14.00 tot 16.00 uur

In deze fietstocht staat het leven van Spinoza in Den Haag als stad van politiek en macht centraal. De fietsers bezoeken huizen waar hij gewoond heeft, plekken die hij bezocht en kijken door een 17de-eeuwse bril naar de omgeving. Spinoza neemt de trekschuit, het openbaar vervoer. Het is betaalbaar, snel en betrouwbaar en verbindt de belangrijke steden in de Republiek met elkaar.

Het vertrekpunt van de fietstocht is het Spinozahuis in Voorburg, Kerkstraat 39. Het eindpunt is het Spinozahuis in Den Haag, Paviljoensgracht 73. De fietstocht is ongeveer 10 kilometer. Dat gebeurt woensdag 25 augustus en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Kaarten voor deze activiteiten zijn te koop via www.bibliotheekaandevliet.nl/agenda of aan de balie in de bibliotheek.

De Voorburgse humanist Jos de Wit studeerde geschiedenis, humanistiek en geschiedenis van de wijsbegeerte. Sinds 2016 werkt hij als docent humanisme en filosofie en leerkracht humanistisch vormingsonderwijs. Sinds 2017 verzorgt hij filosofische wandelingen gerelateerd aan het humanisme, onder andere voor de Bibliotheek aan de Vliet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter