Nieuws
Kaalslag Schakenbosch; bouwplan bekend

Op landgoed Schakenbosch zullen dit najaar 913 bomen worden gekapt. Het is de tweede ‘kapronde’; eind 2019 verdwenen er al 231 bomen. In de toekomst volgt nog een derde ‘kapronde’.

Dat blijkt uit een vergunningaanvraag van Schakenbosch b.v., eigenaar van het landgoed. De onderneming kondigt tegelijk aan dat er naar schatting ruim 1500 nieuwe bomen op Schakenbosch worden geplant, waaronder 600 linden. Eind dit jaar wordt gestart met het planten van 226 nieuwe bomen.

Bij de bomen die nu omgaan zijn 285 alleenstaande exemplaren, de rest staat in bosjes bij elkaar. Ze moeten weg vanwege slechte kwaliteit (gevaar voor de omgeving), het bouwrijp maken van Schakenbosch voor woningbouw (325 woningen), aanleg wegen, graven sloten en vijvers, trekken van kabels/leidingen.

In mei 2022 wil Schakenbosch b.v. beginnen met het eerste onderdeel van de nieuwbouw: de Vijverhof achter de Hulp&Heilkerk. In oktober beginnen dan de werken bij het gebouw Vlietzicht. In november starten dan nog twee bouwprojecten, in 2023 volgen er nog vier. In augustus 2024 komt als laatste de bouw van het Huis aan de Vijver aan bod. In 2025 moet het hele project afgerond worden.

Behalve de 600 linden die langs de toegangsweg van Schakenbosch en rondom de centrale bebouwing (het Carré) komen te staan wil Schakenbosch b.v. vijf ‘groene aders’ door het gebied creëren: Herbertslaan (nieuwe verbindingsweg Graaf Adolflaan-Noortheylaan), Bouwlustweg, Frekeweg, Zwartepad en Zijpad Lytweg.

Gisteravond rond 21.45 uur, is er overigens brand gesticht in een verlaten gebouwtje aan de Bouwlustweg. De gealarmeerde brandweer doofde de vlammen.

Eerder gekapt bosperceel

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter