Nieuws
Minder plaatsen op nieuw parkeerterrein

Op het parkeerterrein dat de gemeente achter de Venestraat in Leidschendam wil aanleggen komen geen 70 plaatsen zoals was aangekondigd, doch maar 54. Dat blijkt uit een overeenkomst die de gemeente met Waterland Real Estate heeft gesloten.

Zoals Vlietnieuws reeds berichtte gaat Waterland bij het parkeerterrein een flatgebouw met 14 appartementen neerzetten. In een parkeergarage onder dat pand komen 21 plaatsen waarvan er negen ook gebruikt kunnen worden door niet-bewoners.

Waarom er maar 54 plaatsen op het parkeerterrein komen is onduidelijk. De gemeente gaf eerder aan het terrein per se te willen realiseren om bezoekers van het Damcentrum die vanuit het oosten komen, ertoe te verlokken hun auto daar neer te zetten en niet te proberen de Sluisbrug over te rijden.

De overeenkomst bevat ook bepalingen die B&W eerder met de gemeenteraad hebben afgesproken zoals: in- en uitgang van parkeerterrein via De Tol, omwonenden kunnen parkeerterrein ook op via Leidsekade, sloop Leidsekade 6 tot en met 8 (Leidsekade 9 en 10 zouden al tegen de vlakte gaan), volledige bodemsanering bij Leidsekade.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter