Activiteiten
Prinsenhof doet mee aan World Cleanup Day

Op zaterdag 18 september is het tijd voor World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! Vanuit de Bewoners Participatie Groep Prinsenhof (BPG Prinsenhof) wordt een opschoonmiddag georganiseerd voor de gehele wijk.

Wie wil helpen tussen 12:30 en 14:30 uur om de wijk zwerfafval vrij te maken, kan zich aanmelden via B.P.G.Prinsenhof@gmail.com Vermeld in het onderwerp ‘Opschoondag 18 september’ en geef aan met hoeveel personen je komt helpen. Materiaal in de vorm van knijpers en vuilniszakken worden door het BPG Prinsenhof verzorgd. Na afloop wordt iedere deelnemer getrakteerd op een drankje. Daarnaast is er een draaiorgel aanwezig in de wijk die zorg zal dragen voor extra vertier tijdens de opschoonactie.

Elk jaar worden op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar stonden de blikjes van Red Bull met stip op nummer 1 producenten van wie de producten het meest bijdragen aan zwerfafval. Marlboro stond op nummer 2 en Mc Donald’s stond op een beschamende derde plek. De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter