Nieuws
Verkeerslichten zorgen voor (bijna) aanrijdingen

De verkeerslichten op de kruising van de Mgr. van Steelaan en de Spinozalaan in Voorburg zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Ze zijn dusdanig afgesteld dat er vrijdagmiddag maar liefst drie fietsers in botsing kwamen met een auto. Gelukkig reed die zo langzaam, dat er geen ernstige gevolgen waren. De verwarring komt door de afstelling van de lichten voor de fietsers.

Automobilisten die vanaf de Spinozalaan (zijde Prins Bernhardlaan) rechtsaf slaan, richting Leidschendam, zien bij groen licht naast zich een rood licht voor het fietsverkeer. Niets vermoedend slaat men rechtsaf. Dan blijkt echter dat fietsers vanuit de tegenovergestelde richting wel groen licht hebben. Met alle nare gevolgen van dien. Een verkeersbord bij de verkeerslichten maakt duidelijk dat de fietsers van beide richtingen komen. Hetgeen voor nog meer onduidelijkheid zorgt.

Omwonenden weten te melden dat er meermalen daags bijna aanrijdingen zijn. En eerder in de week moest er een ambulance aan te pas komen, toen een oudere fietser van schrik viel. Ook zijn scheldpartijen tussen automobilisten en fietsers aan de orde van de dag. Ze schrikken van elkaar. En dat komt door de afstelling van de verkeerslichten.

Overigens zeggen de buurtbewoners dat het ook slim zou zijn om de stopstrook voor het verkeer op de Spinozalaan een tiental meters naar achteren te verplaatsen. Nu staat het verkeer regelmatig vast omdat elkaar passerende HTM bussen (lijn 23) elkaar op de smalle weg niet kunnen passeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter