Nieuws
Den Haag verlengt verhuispremie

De premie van 2700 euro die Haagse bewoners krijgen die doorstromen vanuit een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning is verlengd tot en met 31 december 2022. Doel is enerzijds dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen en anderzijds dat mensen die dat willen gemakkelijker kunnen verhuizen naar passender, kleine woningen. Omdat er ook in Leidschendam-Voorburg amper sprake is van doorstroming, gaan ook hier stemmen op om een dergelijke regeling in te voeren.

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er nu vaak nog één of twee personen wonen. Veel mensen willen best verhuizen naar een kleinere woning die beter past bij hun levensfase. Bijvoorbeeld ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. Of ouderen die moeite krijgen met traplopen en liever gelijkvloers zouden wonen. Aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die hard op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. Daarom zetten woningcorporaties, gesteund door de gemeente, in op doorstroming.

De verhuisvergoeding is er voor huishoudens van maximaal drie personen die verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen in de regio Haaglanden. Onder een grote woning wordt het volgende verstaan: een sociale huurwoning van een woningcorporatie, die bestaat uit vijf kamers of meer, met minimaal 80 vierkante meter woonoppervlak.

Huurders die belangstelling hebben om door te stromen naar een meer passende sociale huurwoning, kunnen via www.denhaag.nl/doorstroompremie een aanvraag indienen voor een doorstroompremie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter