Nieuws
Nog geen zekerheid over kerkklok

Het bestuur van de Sint Martinuskerk, Oosteinde Voorburg, weet nog steeds niet of men het geluid van de kerkklok voldoende gedempt heeft naar de zin van de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) en de gemeente. Er zijn voor zo ver bekend nog geen controlemetingen door de ODH gedaan. Derhalve is de gemeente ook nog niet in staat geweest om te bepalen of het kerkbestuur een boete van 1000 euro per dag, met een maximum van in totaal 5000 euro, moet worden opgelegd. ODH en gemeente oordeelden eerder dat de kerkklok te veel lawaai maakte. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden. Per 30 juli moest het klokgeluid voldoen aan wettelijke normen. Zo niet dan volgde een boete. Overigens is de klok door de ingrepen inmiddels danig ontregeld. Soms slaat hij hard, soms zacht en hij mist ook af en toe slagen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter