Nieuws
Leidschendam-Noord: 20 jaar hulp

Het plan voor de versterking van Leidschendam-Noord, waarmee B&W dit najaar wil komen, bevat maatregelen voor de komende 20 jaar. Het krijgt als motto ‘Reisgids voor Noord’ en betreft de wijken Prinsenhof, Amstel en De Heuvel.

Dat heeft de gemeente bekend gemaakt bij de presentatie van de resultaten van een enquête onder de bewoners van de drie wijken. Daaraan deden 725 wijkbewoners mee.

De bewoners van de drie wijken storen zich vooral aan de toestand van de openbare ruimte (61 procent) gevolgd door de onveiligheid (52 procent) en de toestand van de woningen (50 procent).

Bij de toestand van de openbare ruimte worden zwerfafval, de gebieden rond de flats en het winkelcentrum genoemd. Ook de overlast van ratten en meeuwen kwam aan de orde. De situatie in de openbare ruimte zou bovendien verslechterd zijn door de opening van de Mall. Het waren vooral wijkbewoners van 65 jaar en ouder die de toestand van de openbare ruimte hekelden (83 procent).

Bij de onveiligheid gaat het vooral om hangjongeren in de wijken. Dit probleem wordt het meest gevoeld door wijkbewoners tussen 30 en 65 jaar (66 procent). Bij het onderwerp wonen wordt vooral het achterstallige onderhoud geklaagd. Dat doen met name wijkbewoners tussen 30 en 50 jaar (63 procent). Een ander onderwerp dat wijkbewoners dwars zit is verkeersoverlast (62 procent, met name door de Mall).

Lof is er voor het groen in de wijken. Er werd gepleit voor meer sportvoorzieningen en het behoud van de bibliotheek op het Fluitplein. Projecten om mensen te leren met hun geld om te gaan zouden permanent moeten worden. Daarnaast is er voorlichting aan jongen nodig over zaken als werkgelegenheid en het vinden van een baan.

De gemeenteraad vroeg in het voorjaar van 2020 om een versterkingsprogramma voor de drie wijken naar aanleiding van de talloze branden (vooral auto’s) in de wijken, gekoppeld aan het optreden van (hang)jongeren. Begin dit jaar werd er een projectteam opgezet dat een plan moest gaan uitwerken. (foto gemeente LV)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter