Activiteiten
Robert Jan Stips en Marieke Brokamp spelen bij Hofwijck

Robert Jan Stips en Marieke Brokamp spelen op zaterdag 28 augustus hun voorstelling in de historische buitentuin van Huygens Hofwijck, Westeinde 2A in Voorburg. Bij slecht weer wordt deze voorstelling gespeeld in theater Ludens. Bezoekers die een kaartje gekocht hebben worden hierover geïnformeerd. Het concert begint om 21.00 uur en kaartje kost € 14,00 inclusief drankje

Naast alle andere bezigheden van Robert Jan Stips werkt hij al sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp (onder andere Zeeuws Orkest en het TY-strijkkwartet). Inmiddels trekken zij met een verrassend duo-programma door het land met een voor een piano-viool-duo ongebruikelijk spannend, super breed repertoire wat alle grenzen tussen diverse muziekstijlen doet verbleken.

Een groot deel bestaat – natuurlijk – uit bewerkingen voor viool en piano van de bekendere werken uit Stips’ rijke pophistorie van Supersister tot en met Nits, hier en daar gelardeerd met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn. Maar ook film-, expo- en documentaire muziek van Robert Jan komen aan bod, die anders niet zo gauw op zich staand live te horen zou zijn. Daarnaast nemen Marieke en Robert Jan je mee naar heel andere muziekwerelden, zoals cross-overs met de klassieken en modern klassieken, van Schubert tot Arvo Pärt.

Het niveau en speelplezier van dit bijzondere duo werkt aanstekelijk. Het publiek laat zich door hen meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen avond grenzeloos muziek genieten. Een geïnspireerde én inspirerende middag of avond, ‘gewoon’ in het theater maar ook bij uitstek geschikt op locatie: van weiland tot duinpan, cultureel evenement, kerkje, waterval, historische plek, strandpaviljoen, museum, bonbonière, zoutmijn, bostheater, festival enz.

Kaarten zijn te koop via www.theaterludens.nl