Nieuws
Nelis de Pelis alias Cor Willems in Kakafonie

Voorburger Cor Willems is vandaag te gast bij Midvliet FM. Hij komt in het radioprogramma Kakafonie de nieuwe cd van ‘Nelis de Pelis’ laten horen; een cd met ‘Haagse liedjes’. Als single van die cd is het nummer ‘Den Haag is oké’ uitgebracht. Op een onnavolgbare manier weet Nelis de Pelis 174 straatnamen aan elkaar te rappen.

Cor Willems uit Voorburg is producer, arrangeur en musicus. Ook heeft hij een boek geschreven. Het boek ‘De zeven wetten’ kreeg in 2018 veel aandacht, waarbij ook vaak gerefereerd werd aan de grote hit uit 1981 die Cor Willems schreef: ‘Annie, hou jij me tassie effe vast’, gezongen door Miggy.

Als producer, arrangeur en musicus heb ik aan meer dan vijfentachtig lp’s, talloze cd’s en dito singles meegewerkt, maar het is altijd een stille wens geweest een echt Haagse cd te maken. En dat is nu dan eindelijk gebeurd. Op deze debuut-cd van Nelis de Pelis staan zowel bestaande, als nieuwe nummers.

Om 13:30 uur zijn Joost en Robert van Roest! te gast. Roest! is afkomstig uit Den Haag en richt zich in de kern op het schrijven en uitvoeren van muziektheater producties. Enkele nummers uit het werk van Roest! worden ook als losstaande productie uitgebracht. Het nummer dat ze nu meebrengen naar de studio heet ‘Biertje bitterbal’.

De Haagse band Roest! is in 2018 opgericht. De band componeert, schrijft teksten en werkt aan muziektheaterproducties. De kern van de band bestaat uit vier leden: bassist Niels Van Veen, gitarist Joaquin Lorenzo, drummer Robert Gieben en toetsenist Joost Schreuders. Verder werkt de band veel samen met vocalisten Susanne de Rooij en Denis van den Anker, verzorgt Jo-Ann Nijman de regie, en draagt Anne-Marie Verlooij zorg voor de multimedia. Binnenkort zullen ook de theaterrepetities weer worden hervat met als doel volgend voorjaar in verschillende theaters het stuk ‘De Slag om Den Haag’ op te voeren. (foto Midvliet)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter