Activiteiten
Onduidelijkheid over Vlietdagen

Er heerst grote onduidelijkheid over de Vlietdagen 2021. Het evenement is gepland voor zaterdag 25 en zondag 26 september. Op het programma staat tot nu toe alleen het stadsontbijt op zondag tussen 9 en 12 uur in Stompwijk, Leidschendam en Voorburg.

Enkele maanden geleden gaf burgemeester Klaas Tigelaar al eens aan dat de Vlietdagen vanwege coronamaatregelen mogelijk niet door zouden gaan, dan wel in afgeslankte vorm. Op de site van Vlietdagen wordt gesproken over een kleinschalige versie.

Tevens wordt aangegeven dat de drie stadsdelen toch in het zonnetje worden gezet waarvoor ook een programma is gemaakt. Voor nadere informatie daarover wordt naar de website zelf en sociale media verwezen.

Op de website staat een maand voor begin van de Vlietdagen alleen het stadsontbijt op zondag. Inwoners kunnen kiezen uit drie tijdvakken 9-9.45 uur, 10-10.45 uur, 11-11.45 uur. In Stompwijk vindt het ontbijt plaats op grasveld Pinksterbloem, in Leidschendam op het Damplein en in Voorburg in Park Vreugd en Rust.

Op de site LVVerrast zijn de Vlietdagen niet te vinden. De site wattedoenin.nl komen de Vlietdagen wel voor: zaterdag 25 september 10-16.00 uur, zondag 26 september 9-12 uur. Er wordt gerept over een watersportspektakel, historische vloot, braderie, stormbaan, kanostunts en candlelight shipping. Op de agenda van DB Evenementen, organisator van Vlietdagen, is de editie 2021 niet vermeld.

De culinaire armada, normaliter een onderdeel van de Vlietdagen, maakt nu via eigen sites reclame: armadaaandevliet.nl en restaurantwandeling.nl Per eigen of rondvaartboot kunnen gasten varend en lopend naar zes restaurants voor een diner: Elea (Herenstraat Rijswijk), Savarin (Laan van Hoornwijk Rijswijk), Villa la Ruche (Prinses Mariannelaan Voorburg), Central Park (Oosteinde Voorburg), De Koepel (Oosteinde Voorburg), Bij Erik (Sluisplein Leidschendam). Kosten 62,50 of 87,50 (rondvaartboot) per persoon.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter