Activiteiten
Laatste kans om mee te doen aan Creatiewedstrijd

Precies 100 jaar geleden overleed de Franse componist Camille Saint Saëns. Eén van zijn bekendste werken is het ‘Carnaval van de Dieren’. De creatiewedstrijd, onderdeel van het Huygens Festival, heeft daarom het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’. Iedereen kan meedoen met deze wedstrijd: kinderen, jongeren en volwassenen. Deze week is de laatste kans om mee te doen en een prijs te winnen. Je digitale inzending moet vóór 27 augustus binnen zijn.

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Silvana Senff, lid van de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne én ondernemer in het Huygenskwartier, beoordeelt de inzendingen. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 10 september. De winkeliers in het Huygenskwartier Voorburg stellen ook dit jaar prijzen en hun etalages beschikbaar voor de mooiste inzendingen.

Als je ook met de wedstrijd mee wil doen, kun je je digitale inzending vóór 27 augustus insturen onder vermelding van Huygens Festival Creatiewedstrijd aan secretaris@huygensfestival.nl Overige bijdragen worden gestuurd naar Lionsclub Voorburg Prinses Marianne p/a Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. De maximale maat van je creatieve (niet bederfelijke) uiting op papier is A1 en van een TikTok-filmpje 30 seconden en een video 3 minuten. Inleveren is eventueel ook mogelijk maar alleen op afspraak: 06 – 4905 9596.

De creatiewedstrijd heeft het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’ van Camille Saint Saëns. De inzending moet voorzien zijn van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Deelname aan de wedstrijd betekent automatisch dat de ingezonden kunstwerken ook via (social) media gedeeld mogen worden. Vanaf woensdag 15 september zijn  de ingezonden kunstwerken weer bij Museum Swaensteyn op te halen.

De creatiewedstrijd is onderdeel van het Huygens Festival dat van 10 tot en met 12 september plaatsvindt. Dit grotendeels gratis festival wil klassieke muziek op een veelzijdige en toegankelijke manier onder de aandacht brengen van een breed publiek. Deze wedstrijd organiseert het Huygens Festival samen met de Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, Theater ’t hART en de Ondernemers van het Huygenskwartier.

Sport en Welzijn organiseerde in het kader van de creatiewedstrijd een workshop voor het Zomervakantieboekje. In de workshop ‘Tekenen en schilderen op muziek’ (onder leiding van Annemieke Fierinck) luisterden 26 kinderen met hun ogen dicht naar de compositie van Camille Saint-Saëns en creëerden ze twee kunstwerkjes geïnspireerd op het muziekstuk.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter