Nieuws
VCC-statement over de play-offs cricket

VCC heeft een verklaring afgelegd over de play-offs voor de nationale titel waaraan de Voorburgers, die tweede staan na de competitie, deel nemen. Die play-offs staan voor komend weekeinde gepland.

‘Zoals waarschijnlijk bekend, is HCC-VOC op 15 augustus gestaakt. HCC liep van het veld en leek dus de wedstrijd reglementair te verliezen. HCC ging echter in beroep en werd door de Commissie van Beroep in zoverre in het gelijk gesteld dat de wedstrijd moest worden overgespeeld.

Echter, in de loop van de week van 16 augustus is de relatie tussen VOC en HCC naar eigen zeggen zodanig verslechterd dat VOC de wedstrijd niet wilde overspelen. Zou HCC nu vier punten krijgen, dan zou het gelijk komen met Voorburg CC. Krijgt het er minder, dan eindigt het onder VCC. VCC wacht nadere berichtgeving van de KNCB over deze kwestie af’.

HCC liep in het thuisduel tegen VOC, de laatste competitiewedstrijd, van het veld vanwege een als racistisch opgevatte opmerking van één van de spelers van VOC tegen een speler van HCC. Omdat HCC het veld verliet werd VOC daarop door de cricketbond als winnaar uitgeroepen. Na beroep van HCC bepaalde de bond dat het duel moest worden overgespeeld.

In de competitie was de stand: Punjab 54 punten, VCC 45, VRA 42, HCC 41, HBS 40, VOC 38. HCC en VOC speelden formeel een wedstrijd minder. Als HCC wint komt men op 45 punten. Wint VOC dan komt die ploeg op 42 punten. Voor beiden is het belang dus deelname aan de play-offs. De nummers 1 en 2 uit de eindstand spelen zaterdag tegen elkaar, net als de nummers 3 en 4. De finales zijn dan 4 en 5 september.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter