Nieuws
Werken aan park starten dit najaar

De grootschalige werken aan park Vreugd en Rust in Voorburg starten dit najaar en gaan ook in heel 2022 door. Dat heeft een woordvoerster van B&W bekend gemaakt. Begin dit jaar onthulden de gemeente en de Stichting Mooi Voorburg plannen om het park terug te brengen in de stijl van J.D. Zocher, degene die het park rond 1830 ontwierp. De provincie Zuid-Holland heeft 350.000 euro subsidie voor de werken toegekend.

Tot nu toe heeft er alleen op twee plekken in het park enig snoeiwerk plaatsgevonden. ‘De overige activiteiten zijn in voorbereiding’, aldus de woordvoerster. Het gaat dan om herinrichting terrein rond Central Park, paden voorzien van grint, terugkeer Zwitserse brug als toegang tot hertenkamp, herinrichting eiland tussen Central Park en Vliet, bloemenperken als versterking zichtlijnen, herinrichting hertenkamp/terugplaatsen historische hekken, herstel looproute over de vijver, opknappen betonmuur bij tennisbaan.

Volgens de woordvoerster vraagt het tijd om tot een nadere uitwerking van de plannen te komen. Zij erkent dat de provincie voorwaarden aan de verleende subsidie heeft verbonden. Als de planning van de werken (2021-2022) niet wordt gehaald kan de gemeente echter om verlenging van de termijn vragen waarbinnen de werken gereed moeten zijn.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter