Activiteiten
Molenshow bij 400 jarige De Vlieger

Molen de Vlieger in Voorburg viert op zaterdag 11 september, Open Monumentendag, het 400-jarig bestaan. Door de corona maatregelen kan dat niet zo uitgebreid als men graag zou willen, maar er is toch een leuk en veilig programma samengesteld. Driemaal wordt deze middag een speciale open lucht  molenshow ten tonele gebracht. Die duurt circa 45 minuten. Er is per voorstelling ruimte voor 50 bezoekers, die op anderhalve meter afstand kunnen zitten. De molen zelf is van 12.00 tot 16.00 uur open voor bezoek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Er zijn molenshows om 12.00; 13.30 en 15.00 uur. Kindertheater DeepDeep speelt: ‘Zo draait de Molen’. Daarna vertelt vrijwilliger Aart Struijk – hij is één van de auteurs van het jubileumboek – iets over de geschiedenis van Molen de Vlieger. Natuurlijk kan men hem en molenaar Bram Zonderop van alles vragen. Als grote finale verschijnt een aapjes draaiorgel ten tonele. De kinderen mogen zelf aan het grote wiel draaien en zelfs een heus orgeldiploma verdienen. Bij een kraam is het recent verschenen jubileumboek voor 20 euro te koop.

Voor het bijwonen van deze shows is het noodzakelijk zich vooraf aan te melden. Dat kan per email, onder vermelding van naam, telefoonnummer, voorkeurtijd en aantal bezoekers. Die mails kunnen worden gezonden aan: 400jaar@molendevlieger.nl Na aanmelding krijgt men een bevestiging toegezonden, die op de 11e september moet worden getoond bij de molen.

Molen de Vlieger zelfs is de hele middag open voor bezoek. Vrijwilligers vertellen graag over deze oudste nog werkende poldermolen in Holland. Gezien de te verwachten belangstelling worden de rondleidingen ingekort. Men mag alleen in klein gezelschap naar binnen. Dat heeft alles te maken met de beperkte ruimte in de molen. Het is dan ook verstandig om binnen een mondkapje te dragen. Wie iets lekkers wil eten of drinken, kan terecht bij de Dekkershoeve, recht tegenover de molen.

Molen de Vlieger is te vinden in de polder Essesteijn aan het Essepad (bij de Rodelaan).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter