Activiteiten
Drie talenten exposeren in ArtiBrak

Drie jonge talenten, die onlangs zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten, exposeren hun eindexamenwerk bij galerie ArtiBrak. Het zijn Laurence Herfs, Yota Karas en Wumen Ghua. Hun werk deelt een magische sensibiliteit, waarin de transformatie van het vrouwelijk lichaam een belangrijke rol speelt. De expositie wordt zaterdag 4 september om 15.00 uur officieel geopend door Onno Schilstra, (oud)docent KABK. Het publiek is welkom van 2 september tot en met 3 oktober. Galerie ArtiBrak is te vinden aan de  Herenstraat 44 in  Voorburg. Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag en op zondagen van  13 tot 17 uur, zat. 12 tot 16 uur.

Laurence Herfs – tekeningen: In haar werk onderzoekt Laurence Herfs het vrouwelijk lichaam in transformatie. In haar werk gebruikt Laurence Herfs een universeel thema om een persoonlijk verhaal te vertellen. Zij doet dit in een beeldtaal die deels wortelt in de kunstgeschiedenis en schept zo een indringende, gelaagde verhaallijn die zichtbaar maakt wat belaging lijfelijk doet met een vrouw die hier het slachtoffer van wordt. Voor haar werk ontving Laurence Herfs een eervolle vermelding bij de Jan Roëdeprijs 2021.

Yota Karas – tekeningen: De Grieks-Australische Yota Karas groeide op tussen twee culturen. Op haar vele reizen zoekt ze naar patronen en verhalen die de identiteit van de mensen in hun cultuur bepalen. Tijdens corona keek ze naar binnen en vond nieuwe landschappen en figuren in haar naaste omgeving en in haar herinneringen, die ze in fraaie kleurtekeningen portretteerde.

Wumen Ghua – schilderijen en installaties: Wumen Ghua onderzoekt in haar werk de gelaagdheid en mythische oorsprong van een bestaan dat geworteld is in Mongolië, haar geboorteland, een land met een tumultueuze geschiedenis. In haar schilderijen vermengt ze historische beelden en persoonlijke fantasie, om het concept van een onafhankelijke geschiedenis door een enkele waarnemer uit te dagen.
Wumen Ghua ontving de Jan Roëdeprijs 2021 voor haar werk. (foto: werk van Laurence Herfs)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter