Nieuws
Gemeente ontbreekt in fietsplan

Leidschendam-Voorburg ontbreekt in het projectprogramma dat Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland bij het rijk willen neerleggen als onderdeel van het Nationaal toekomstbeeld fiets. De rijksoverheid en de provincies willen dat stuk nog dit jaar vaststellen, inclusief de financiering.

Volgens GS gaat het bij het programma om opgaven die wegbeheerders (gemeenten, waterschappen en de provincie zelf) hebben gedaan. Bij de onderdelen ‘onderzoeksgebieden’ en ‘maatregelen fietsparkeren’ ontbreekt Leidschendam-Voorburg helemaal.

Bij de toekomstagenda snelfietsroutes staan drie projecten die met de gemeente te maken hebben:

– verkenning nieuwe snelfietsroute tussen Zoetermeer en Leiden,

– verkenning upgraden bestaande fietsroute langs N206 in Stompwijk,

– planstudie upgraden bestaande velostrada tussen Voorburg en Leidschendam.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter