Nieuws
Gemeente verwacht geen verkeersproblemen

De gemeente verwacht niet dat door werkzaamheden aan de Sluis in Leidschendam, verkeersproblemen ontstaan. Ook niet als de stremming voor het scheepvaartverkeer vanwege die werkzaamheden, gedurende drie maal een uur per dag wordt opgeheven om wachtende schepen de Sluis te laten passeren.

‘Binnen de scheepvaart zijn er diverse informatiekanalen waarop stremmingen, afsluitingen en onderhoudswerkzaamheden worden vermeld. Wij verwachten daarom dat het grootste deel van zowel de beroepsvaart als de bedrijfsvaart bekend zal zijn met de afsluitingen van de Sluisbrug, waardoor wij minder vaarverkeer verwachten op deze dagen. Wij verwachten niet dat de Sluisbrug permanent open zal staan binnen de tijdsloten dat er geen onderhoud is’, aldus een bericht van de gemeente.

Vanaf maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september is er in de Sluis geen scheepvaart mogelijk tussen 07.00 en 10.00 uur, 11.00 en 13.00 uur, 14.00 en 15.30 uur en tussen 16.30 en 18.30 uur. Dat geldt voor alle genoemde dagen. Om binnen een uur alle wachtende schepen door te laten zouden de bruggen bij de Sluis ongeveer permanent open moeten staan, met alle gevolgen van dien voor het verkeer.

In de gemeentelijke reactie wordt overigens niet gerept over recreatief scheepvaartverkeer, verreweg het grootste deel van de boten die op de Vliet varen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter