Nieuws
Vragen over sloopplannen Total-gebouw

GBLV-gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga wil van B&W weten hoe het zit met de sloop van het voormalige Total-kantoor aan het Oosteinde/Oude Trambaan, op de grens van Leidschendam en Voorburg. Dit naar aanleiding van publicaties bij Vlietnieuws.

‘Is het juist dat er geen sloopvergunning is afgegeven? Zo nee, waarom niet? Welke redenen en welke visie ligt hieraan ten grondslag? Is het college van B&W bekend met het feit dat de sloper door het ontbreken van een sloopvergunning mogelijk financiële schade oploopt? Vindt het college van B&W dit terecht? Is het college van B&W bekend met de overlast rond het pand? Hoe denkt het college van B&W dit aan te gaan pakken?’

Boverhoff sloopwerken heeft eerder dit jaar opdracht gekregen het kantoorgebouw, dat al jaren leegstaat, te ontdoen van asbest en intern te strippen. Het weghalen van asbest is nooit publiek gemaakt. Bij het pand hingen ook geen waarschuwingsborden. Asbestdeeltjes kunnen na inademing kanker veroorzaken.

Een woordvoerster van de gemeente laat het volgende weten: ‘Er is een sloopmelding gedaan voor het hele pand door het sloopbedrijf inclusief alle benodigde stukken zoals een sloopveiligheidsplan en monitoringsplan. De gemeente heeft dit getoetst. De gemeente heeft dit op 12 februari 2021 geaccepteerd’.

Op de vraag waarom er geen sloopvergunning is verleend en de stelling dat het sloopbedrijf alleen toestemming had voor asbestsanering en intern strippen, kwam geen reactie. Ook niet op de vraag waarom nooit ruchtbaarheid is gegeven aan de asbestkwestie.

Het pand is eigendom van Borghese Real Estate. Op die plek is woningbouw voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter