Nieuws
Play-offs om crickettitel met drie teams

VCC speelt morgen, zondag, de eerste halve finale in de play offs voor het cricketkampioenschap in Rotterdam tegen Punjab. Aanvang 11.00 uur. De tweede halve finale gaat niet door nu HCC en VOC hebben besloten niet meer tegen elkaar uit te komen. Daardoor heeft VRA geen tegenstander.

Zoals bekend werd het laatste competitieduel HCC – VOC gestaakt nadat er racistische opmerkingen zouden zijn gemaakt richting een HCC-speler. In eerste instantie werd HCC, dat van het veld liep, als verliezer aangemerkt. In beroep werd dat besluit teruggedraaid. HCC – VOC moest worden overgespeeld.

Beide verenigingen voelden daar echter niets meer voor. Dus heeft de cricketbond KNCB besloten de play offs voor het kampioenschap niet met vier, doch met drie teams te spelen. De verliezer van Punjab – VCC speelt op zaterdag 4 september thuis tegen VRA. De winnaar van dat duel komt op zondag 5 september uit tegen de winnaar van Punjab – VCC.

‘De KNCB wenst alle teams succes en kijkt uit naar een sportieve, spannende en mooie afsluiting van dit cricketseizoen’, luidt de ietwat cynische toevoeging van de cricketbond aan het nu genomen besluit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter