Nieuws
Hoorspel op herhaling in Kakafonie

De inmiddels opgeheven ‘Stichting Luistertoneel’ uit Leidschendam, maakte destijds diverse hoorspelen, gebaseerd op (amateur)toneelstukken. De teksten werden herschreven, opnames werden gemaakt en geluidseffecten werden toegevoegd. Midvliet heeft deze hoorspelen in het verleden uitgezonden. Op verzoek van verschillende luisteraars wordt er af en toe zo’n hoorspel opnieuw uitgezonden.

Op 29 augustus, 5 en 12 september kunt u in het programma Kakafonie luisteren naar de drie delen van het hoorspel ‘Er valt een traan op de tompoes’, een komedie naar het gelijknamige toneelstuk, geschreven door Annie M.G. Schmidt en tot hoorspel bewerkte door Hennie van Kleef. Regie: Jan Klein.

Het stuk zou gisteren geschreven kunnen zijn. Een ernstig zieke Ben gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een einde maken. Zijn vrouw Sofie vindt dat hij terug moet gaan naar zijn arts. Zij laat duidelijk de twee kanten van haar personage zien. Aan de ene kant de zorgzame huisvrouw die het beste met haar doodzieke man voor heeft. Aan de andere kant het ordinair krijsend kreng, dat woedend met tompoezen smijt.

Heleen, de vriendin van Ben, helpt hem met zijn euthanasieplannen en zijn dochter Lennie vindt het alleen maar lastig dat vader ziek is thuisgekomen. Het eerste bedrijf van dit hoorspel is vandaag te horen in het programma Kakafonie om ongeveer 13:10 uur.

Voorafgaand aan het hoorspel is om 12:30 uur Martijn van der Zande te gast in Kakafonie. Hij komt onder meer zijn single ‘Kade van Nes’ laten horen. Dat is de eerste single van zijn album ‘De belofte van de avond’. Martijn van der Zande maakt muziek zoals het bedoeld is: de eenvoud van akoestische gitaar en zang komen in zijn verhalende nummers uitstekend tot hun recht.

De belofte van de avond is een album dat vanuit wisselend perspectief verhaalt over mensen die op zoek zijn naar vervulling en alles wat er kan gebeuren na het ondergaan van de zon. De melodieën zijn pakkend, troostend en warm. Elke liedje op het album heeft een achtergrond, een reden m er te zijn en ademt zijn eigen, indringende sfeer uit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter