Activiteiten
Programma Huygens Festival met vele hoogtepunten

Het programma voor de 15e editie van het Huygens Festival in het Huygenskwartier Voorburg is bekend. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september staan er meer dan 40 optredens gepland met klassieke muziek, dans, poëzie en jazz.

Het openings- en slotconcert wordt zoals gebruikelijk verzorgd door jong talent. Op de vrijdagmiddag in de vorm van solo’s en ensembles, op de zondagmiddag samengebracht onder leiding van dirigente Ali Groen in het Constantijn Sinfonietta. Prinses Marianne komt ruimschoots aan bod met de bespeling van het Marianne Orgel in de Oude Kerk en de Mariannevleugel in Museum Swaensteyn.

Als het gaat om dans treedt onder andere De Dutch Don’t Dance Division begeleid door het Amstel Quartet op, maar is er ook een dansprogramma in Herenstraat 42. Marieke Lucas Rijneveld geeft met muzikale begeleiding inhoud aan het onderdeel poëzie. Verder is er een jeugdprogramma in de Franse Kerk en wereldmuziek in de Voorhof van de Oude Kerk.

Voorburg Jazz Culinair kon ook dit jaar helaas geen doorgang vinden. In samenwerking met het Huygens Festival is er op het Stationsplein zaterdag 11 september wel een jazz podium, met onder andere Hans Dulfer & Band.

Meer informatie over het volledige programma van het Huygens Festival 2021 is te vinden op de vernieuwde website www.huygensfestival.nl waar ook kaartjes kunnen worden gereserveerd/besteld. In Foto Atelier BW5 is van 3 tot en met 12 september het fysieke informatiepunt van het Huygens Festival te vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter