Activiteiten
Voormalige oranjerie Onder de Linden open

De voormalige oranjerie van buitenplaats Rusthof,  Onder de Linden, Oosteinde 23 in Voorburg, is bij hoge uitzondering te bezichtigen en wel op zaterdag 11 september tussen 12.00 en 14.00 uur. Het huis staat momenteel te koop en de huidige eigenaars zijn bereid gevonden dit prachtige pand open te stellen voor publiek.

In 1911 werden alle gebouwen afgebroken, behalve de oranjerie. Hiervan werd de bovenste verdieping als kantoor gebruikt door Prinses Marianne toen zij op Rusthof woonde. Toeval of niet, dit jaar is Villa Klein Rusthof, Oosteinde 46 Voorburg, ook ooit behorende tot de eigendommen van Prinses Marianne, eveneens op 11 september (Open Monumentendag) te bezichtigen. En wel tussen 10 en 16 uur.

Vanwege de coronamaatregelen is de toegang tot Onder de Linden beperkt. Er zijn vier rondleidingen, om 12.00, 12.30 , 13.00 en 13.30, voor maximaal 10 personen per rondleiding. Deze vinden plaats onder leiding van de eigenaar van het pand en Willemijn van Dijk, historica en schrijfster van het boek De Italiaanse prinses. Het rusteloze leven van Marianne van Oranje-Nassau dat in oktober zal verschijnen bij Ambo Anthos Uitgevers.

Geïnteresseerden kunnen zich voor een rondleiding per e-mail aanmelden bij onderdelinden@omd-lv.nl met voorkeur voor tijdstip.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter