Nieuws
Jules Bijl is vanaf vandaag interim burgemeester

Nog voordat burgemeester Klaas Tigelaar afscheid van de gemeente had genomen, is zijn opvolger al geïnstalleerd. Terwijl de een met een tour door de gemeente afscheid nam van allerhande organisaties, stond de ander al in het Provinciehuis te trappelen van ongeduld. Dus werd hij reeds maandag door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit ontvangen. Die heeft Jules Bijl beëdigd als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Hij is met ingang van 1 september benoemd.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Jules Bijl zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Jules Bijl heeft ruime bestuurlijke ervaring. Het afgelopen jaar was hij wethouder in de gemeente Vlaardingen. Daarvoor was hij onder meer 4 jaar ambassadeur in Trinidad en Tobago. Van 2010 tot 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao. Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort. Eerder was hij gemeentesecretaris in Boskoop en Stadskanaal. (foto provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter