Activiteiten
Films aan de Vliet in startblokken

Bibliotheek aan de Vliet/Filmhuis Rijswijk en Theater Ludens in Voorburg presenteren hun gezamenlijke filmprogramma voor de periode september – december 2021. De samenwerking biedt een gevarieerd filmaanbod met films die iets speciaals bieden en die bijblijven. Het filmprogramma is gebundeld in een folder die filmliefhebbers kunnen afhalen in de bibliotheken en bij Theater Ludens.

In Theater Ludens in Voorburg (Burgemeester Feithplein 95) staat op donderdag 16 september ‘De beentjes van Sint Hildegard’ als eerste film op het programma. Donderdag 14 oktober draait de film ‘Modigliani’ in het theater. Voorafgaand aan de film houdt kunsthistorica Anne Marie Boorsma een lezing over deze beroemde kunstenaar. Andere tips voor Theater Ludens: ‘Celle que vous croyez’ op donderdag 28 oktober en ‘Instinct’ op 18 november.

Op dit moment gelden er nog beperkingen in het aantal bezoekers . Wees er dus snel bij om  kaarten te kopen. Kaarten voor de films in Theater Ludens zijn te koop op www.theaterludens.nl/voorstellingen of aan de kassa van het theater.

In het Filmhuis Rijswijk (in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 Rijswijk) is er vanaf 14 september iedere dinsdagmiddag een filmvoorstelling. Daarnaast iedere laatste zaterdagmiddag van de maand.

Ze beginnen op dinsdag 14 september met Just mercy. Zaterdag 25 september staat de bioscoophit ‘De beentjes van Sint Hildegard’ op het programma. In oktober is het thema van de Maand van de geschiedenis ‘Aan het werk’. Op zaterdag 30 oktober kan men dan kijken naar ‘Daens’, naar het boek van Louis Paul Boon. In het kader van het thema van Nederland Leest, Over de grens, kunt u  op zaterdag 27 kijken naar ‘The way’. Een film over een vader die de wandeltocht van zijn overleden zoon naar Santiago de Compostela voltooit.

Er staan ook twee jeugdfilms op het programma: ‘Ballerina’, op woensdag 13 oktober. Deze film past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek, Worden wat je wil. Op woensdag 22 december kun je genieten van de avontuurlijke familiefilm ‘De expeditie van familie Vos’. (Illustratie Bibliotheek aan de Vliet)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter