Nieuws
Leidschendam-Noord: buurtpreventie stopt

Per 1 oktober houdt het Buurtpreventieteam (BPT) in de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel (allen Leidschendam-Noord) op te bestaan. Van de zes leden houden er een aantal op wegens extra zorgtaken, de eigen gezondheid, een nieuwe baan en een aanstaande verhuizing. Daardoor wordt de minimaal vereiste sterkte van vijf mensen niet meer gehaald. Een wervingscampagne van de gemeente heeft daar niets aan veranderd.

De afgelopen 10 jaar heeft het BPT zich in wisselende samenstelling op vrijwillige basis en met veel passie ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid in de woonwijken. Doordat de leden tijdens nauw contact hadden met de buurt, zijn de afgelopen jaren diverse problemen tijdig gesignaleerd en doorgegeven. Het team werkte nauw samen met politie, handhaving en woningcorporaties.

Pas als er voldoende buurtbewoners bereid zijn om zich enkele avonden per maand vrijwillig in te zetten voor het BPT, kan het team nieuw leven worden ingeblazen. Wilt hier meer informatie over of wilt u zich wellicht aanmelden voor een BPT bij u in de wijk, dan kan dat via https://lv.nl/bpt

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter