Nieuws
Waarnemend burgemeester Jules Bijl stelt zich voor

‘Goedendag,

Sinds 1 september 2021 ben ik uw waarnemend burgemeester. En daar heb ik zin in. Maar wat betekent dat, vraagt u zich misschien af? Eigenlijk is het verschil met een vaste burgemeester niet zo groot. De taken en bevoegdheden van de burgemeester zijn hetzelfde. Deze neem ik dan ook over van voormalig burgemeester Klaas Tigelaar. U mag er ook op rekenen dat ik mij met hetzelfde enthousiasme inzet als u van hem gewend was.

Normaal gesproken wordt een burgemeester benoemd door de Kroon (regering). Ik neem als waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg waar, totdat de Kroon een andere burgemeester benoemt. Ik ben, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, door de commissaris van de Koning aangesteld. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, start de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester. Waarschijnlijk oefen ik dit mooie ambt uit tot eind 2022.

Aan motivatie geen gebrek. Zowel het meer landelijke Stompwijk, als het nog steeds groene en meer stedelijke Leidschendam en Voorburg, vormen met zijn drieën een mooie gemeente. Intussen is mij uit de eerste oriëntatie in gesprekken en documenten al wel gebleken, dat de gemeente het nodige op haar bord heeft, waar ook de komende tijd door de gemeenteraad en het college aan gewerkt wordt. Woningbouw, herstellen van de coronacrisis, het verkeer rond de Mall en veel meer andere zaken die spelen, gaan gewoon verder en vragen ieders inzet, ook de mijne.

Nu ik net ben gestart, wil ik graag snel bekend raken met alles wat deze mooie gemeente te bieden heeft. Dat betekent ook dat ik probeer om veel buiten het gemeentehuis te zijn, op bezoek bij inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. Ik ontmoet u graag, natuurlijk coronaproof.

Tot snel!’

Jules Bijl
Burgemeester Leidschendam-Voorburg (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter