Nieuws
Vuile grond geen belemmering verhuizing VRC

De rugbyvereniging VRC kan een nieuw terrein krijgen aan de Groene Zoom, sportpark Westvliet Voorburg. De grond van de voormalige ijsbaan daar is weliswaar vervuild, en dient te worden verwijderd, maar dat is geen belemmering voor de komst van VRC. Dat heeft wethouder Floor Kist GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck laten weten in antwoorden op vragen.

Recent is het hele terrein ontdaan van daar spontaan gegroeide bomen, struiken en onkruid. Dat was nodig om het bodemonderzoek te kunnen doen, aldus Kist. Er zijn twee ‘geregistreerde’ bomen gespaard. Aan het werk is tot nu toe 17.524 euro, exclusief btw, uitgegeven. Er zijn geen ‘bijzondere ecologische situaties’ aangetroffen.

VRC zit nu aan De Star in Leidschendam, doch moet daar weg wegens woningbouw. De gemeente beziet nog de herplant van bomen op Westvliet als compensatie voor de nu verdwenen exemplaren.