Nieuws
Zoektocht naar Islamitische begraafplaats

B&W van Den Haag doen een beroep op buurgemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, om een islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust te realiseren. De Federatie Islamitische Organisaties (FIO) en Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH) hebben bij Den Haag aangeklopt om zo’n begraafplaats mogelijk te maken. Den Haag heeft wel grond voor een begraafplaats maar kan geen eeuwige grafrust garanderen. Dat stelt de Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer in een brief aan zijn gemeenteraad. Het gaat om 20.000 vierkante meter grond die de organisaties zouden kopen. Het gebied moet ook makkelijk over de weg te bereiken zijn. B&W van Den Haag roepen de fracties in de gemeenteraad op contact te zoeken met hun collega’s in omliggende gemeenten om een en ander van de grond te krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter