Nieuws
Gevelsier (6)

Vlietnieuws brengt een nieuwe serie: Gevelsier. Foto’s van versieringen die mensen op de gevel van hun pand hebben aangebracht, inclusief benamingen en bouwdata. De start is in Voorburg-West, het einde in Stompwijk. De serie wil u tevens aanzetten eens wat vaker naar gevelkunst te kijken.

We zijn nog steeds in Voorburg-West onderweg, een wijk met de nodige huizen van voor 1900. Aan de beurt is nu het gebied tussen Fonteynenburghlaan, Vliet, Stationsplein en Prinses Mariannelaan. Een aantal fraaie benamingen van panden zoals ‘Op Honk’ en ‘De Linde’ (waar overigens geen boom van die soort te bekennen valt). Bijzonder ook het gebouw met het Voorburgse wapen in de nok en als begeleidende tekst ‘Our Cottage’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter