Nieuws
Werken bij Station Laan van NOI starten in 2023

Begin 2023 wordt gestart met de sloop van het voormalige ministerie van Sociale Zaken aan de Haagse kant van Station Laan van Nieuw Oost Indië. Dat heeft de Haagse wethouder Anne Mulder bekend gemaakt.

Na sloop komen er ter plekke twee nieuwe ‘bouwblokken’ met daarin twee torens van 125 meter hoogte, en twee torens van 75 meter hoogte. De tussenliggende gebouwen en de bebouwing richting Schenkkade wordt 28 meter hoog.

De bouwblokken worden gescheiden door een 15 meter brede doorsteek vanaf het station naar de Schenkkade. Op de twee hoekpunten van die doorsteek, tegenover de entree van het station, komen de twee torens van 125 meter. De andere twee komen op de hoekpunten Anna van Hannoverstraat/Wilhelmina van Pruisenweg en Anna van Hannoverstraat/Laan van Nieuw Oost Indië.

Ter plekke komen 1000 tot 1200 woningen waarvan de helft sociaal (huur tot 750 euro), middelhuur (750-1000 euro) en middelkoop (tot 325.000 euro). Daarnaast komt er 34.000 vierkante meter kantoor en nog eens 13.000 vierkante meter voorzieningen zoals zorg, cultuur, winkels.

De Anna van Hannoverstraat wordt autovrij en geschikt voor voetgangers en fietsers. De tramrails verdwijnen er. Aan de Schenkkade komt een groen verblijfsgebied. Het BP-tankstation op de hoek Laan van Nieuw Oost Indië/Schenkkade blijft.

Aan de spoorkant wordt elf meter vrijgehouden voor een uitbreiding van RandstadRail en metro. Met de NS wordt een kwaliteitsverbetering van het station besproken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter