Nieuws
Nauwelijks ambtenaren voor jeugdzorg

De gemeente heeft 1,5 beleidsmedewerker in dienst die zich bezig houdt met de jeugdzorg, exclusief het preventiebeleid. Dat heeft wethouder Juliette Bouw VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel laten weten in antwoorden op vragen. De gemeente komt jaarlijks miljoenen euro’s te kort bij de jeugdzorg.

Volgens Bouw zijn er vijf ‘criteria’ waaraan de toegang tot de jeugdzorg moet voldoen: veilige leefomgeving, tijdig signaleren van zorgvraag, vindbare en toegankelijke hulp, een brede blik bij vraag om zorg, bereid zijn te leren en het beleid te verbeteren. De gemeente voldoet daar allemaal aan, aldus de wethouder, al dan niet samen met partners in de jeugdzorg.

Voor de zomer stonden er geen kinderen uit Leidschendam-Voorburg op een wachtlijst voor jeugdzorg die in het kader van een jeugdbeschermingsmaatregel nodig werd geacht, meldt Bouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter