Nieuws
Nieuw bewijs plannen Nicolaas Beetslaan

De gemeente Den Haag heeft opnieuw plannen bekend gemaakt voor het terrein tussen Laan van Nieuw Oosteinde, Nicolaas Beetslaan, het water en de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam; het gebied waar nu nog het Tinq tankstation, garage Wittebrug en een tweetal flats staan.

Vorige week leidde een bericht van Vlietnieuws dat de flats (Nicolaas Beetslaan 5-99) zouden gaan verdwijnen tot grote onrust bij de bewoners. De gemeente Leidschendam-Voorburg haastte zich te verklaren dat men alleen met initiatiefnemers aan het praten was over een herontwikkeling van het stuk waar het tankstation en de garage staan.

In het Plan uitwerkingskader (PUK) voor sloop van het voormalige ministerie van Sociale Zaken (naast station Laan van Nieuw Oost Indië) en nieuwbouw aldaar, heeft de Haagse wethouder Anne Mulder echter een kaart opgenomen die veel meer omvat.

Op de kaart wordt voor de ‘lange termijn’ een ontwikkeling van het hele gebied tussen Laan van Nieuw Oosteinde, Nicolaas Beetslaan, het water en de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam aangeduid.

Bij twee kleine onderdelen van het gebied wordt wel opgemerkt ‘grondgebied Leidschendam-Voorburg’ doch daarmee wordt bij lange na niet het hele gebied zoals dat nu bebouwd is, omvat.

De kaart geeft bovendien aan dat de grens tussen de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg vrijwel dwars door het gebied loopt waardoor de Haagse zeggenschap veel groter zou zijn dan tot nu toe aangenomen.

Den Haag heeft voor het gebied een U-vormig gebouw ingetekend met de lange kant evenwijdig aan het spoor en twee uitstulpingen aan het einde: op  de plek van het Tinq-tankstation/garage Wittebrug en aan de andere kant bij het water.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter